OSGB Hakkında

Adana Güneş OSGB, Ortak Sağlık ve Güvenlik birimi. Adana, Hatay, İçel (Mersin), Kayseri, Niğde ve Osmaniye bölgelerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri vermektedir.

Adana Güneş OSGB

Adana Güneş OSGB, iş güvenliği hizmetleri ile iş verimliliğini arttırmada ve işyerlerinde güvenli bir çalışma ortamının oluşturulmasında önemli rol oynar. Güneş OSGB olarak iş sağlığı ve güvenliği bilincinin ve iş kazası önleme kültürünün oluşturulmasına büyük önem vermekteyiz. Bu anlayış içerisinde isg hizmetleri bizim için önemli bir uygulama basamağını oluşturmaktadır. Amacımız eğitimlerimizde çalışanlarımıza iş güvenliği kültürünü vererek, kişinin edindiği bilgileri uygulamaya dönüştürmesini sağlamaktır..

Adana Güneş OSGB Hizmet Bölgeleri

Güneş OSGB olarak Adana başta olmak üzere aşağıdaki bölgelere isg hizmeti vermekteyiz.

  • Adana OSGB ve İş Güvenliği Hizmetleri
  • Hatay OSGB ve İş Güvenliği Hizmetleri
  • İçel OSGB ve İş Güvenliği Hizmetleri
  • Kayseri OSGB ve İş Güvenliği Hizmetleri
  • Niğde OSGB ve İş Güvenliği Hizmetleri
  • Osmaniye OSGB ve İş Güvenliği Hizmetleri

Adana Güneş OSGB Hizmetleri

  • İSG hizmetleri
  • İşyeri Hekimi
  • DSP hizmetleri
  • Yüzyüze eğitim
  • Risk Analizleri
  • Periyodik Muayene
  • Ortam Ölçümleri
  • Acil Durum Planları

OSGB Bilgilendirme

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nin kısaltması olan OSGB, tek işçinin dahi çalıştığı sanayiden sayılan ya da sayılmayan her türlü iş yerine, iş hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan kuruluşlardır. Bu konuyla ilgili hazırlanan yönetmelik sonrası getirilen zorunluluklar OSGB’nin önemini daha da artırmıştır. OSGB’nin yasal olarak açılımı ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, mevzuatın gerektirdiği tüm tıbbi ve fiziki donanımlara sahip, işyerlerine iş sağlığı ve iş güvenliği hizmeti için kurulan özel kuruluşlardır.

OSGB’ lerden Alınan İş Güvenliği Hizmetlerinin Geçerliliği Nedir?

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) kapsamında görev yapan bir iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekiminin risk değerlendirmesi de dâhil bir işyerine hizmet verebilmesi için, o işyerinin tehlike sınıfına uygun sertifikaya sahip olması ve İSG-KÂTİP üzerinde tanımlı olacak şekilde o işyerinde görevlendirilmiş olması gerekmektedir.

OSGB kapsamında görev yapan bir iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekiminin risk değerlendirmesi de dâhil bir işyerine hizmet verebilmesi için, o işyerinin tehlike sınıfına uygun sertifikaya sahip olması ve İSG-KÂTİP üzerinde tanımlı olacak şekilde o işyerinde görevlendirilmiş olması gerekmektedir

OSGB’ler Farklı Bir Hizmet Verebilirler mi?

OSGB’ler, yetki aldıkları adreste ve başvuru dosyasında yer alan planda belirtilen bölümlerde Genel Müdürlükçe yetkilendirilmedikleri konularda hizmet veremez ve faaliyette bulunamazlar. Ancak, ilgili kurum ve kuruluşların izinlerini almak ve Genel Müdürlükten onay almak şartıyla, OSGB’ler hizmet verdikleri işyerlerindeki çalışanlar ve işyeri ile sınırlı kalmak şartı ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her türlü ölçüm ve analiz için gerekli donanımı OSGB’nin faaliyet gösterdiği adreste bulundurabilir ve ilgili personeli bünyesinde çalıştırabilirler.

İş güvenliği, işçilerin iş ortamında karşılaşabilecekleri tehlikelerin, yok edilmesi veya azaltılması için getirilen yükümlülüklerden oluşan teknik kuralların bütününü ifade eden, iş kazaları ve meslek hastalıklarını azaltan bir bilim dalıdır.

Neden İş Güvenliği

OSGB ve İş Güvenliği

Bir güvenlik açığının ölçülebilen en büyük maliyeti, sadece çalışan olmaz. Kaybedilmiş bir beden veya zihinsel rehabilitasyon yılları, çalışanı tamamen yeni bir yaşam tarzına zorlayabilir. Bu tür olaylara nasıl fiyat koyacağımızı tanımlamak gerçekten zor olsa gerek. Görevlerini yerine getirirken yaşamını yitiren ya da  uzun soluklu yaralanmalar da kuşkusuz ekonomik olarak ölçülebildiğimizin ötesindedir. Yaşamını yitiren kişinin yanı sıra aile ve iş arkadaşları  da diğer paydaşlardır.

Bu kazalar aynı zamanda şirketleri de etkilemektedir. İş kazası geçiren bir çalışan kayıp adam/saat anlamına gelmektedir. O nedenle bir şirket için bakıldığında giderler yalnızca verimlilik kaybı olarak ölçülmez, aynı zamanda kayıp iş gücü ve artan sigorta maliyetleri de etkilidir.

Şirketler için bir diğer önemli kayıp ise, iş kazalarının çokluğu nedeniyle oluşacak olan motivasyon bozukluğudur. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmezlerse iş moralleri azalır ve çalışma istekleri düşecektir. Bu da işveren için olumsuz sonuçların doğmasına sebep olacaktır.

Bu nedenle çalışanlar mümkün olan en iyi işi yapmaya konsantre olabilmek için işlerini güvenli bir ortamda yapmak isterler. Sorumlu işverenler, güvenli bir işyerinin şirketin ana hattını geliştirdiğini kabul etmelidir. Hangi yönden bakarsanız bakın işi güvenli bir şekilde yürütmenin avantajları çoktur.

İş Sağlığı ve Güvenliğinin Amacı :

  1. Çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı ortam sağlamak,
  2. Çalışma şartlarının olumsuz etkilerinden onları korumak,
  3. İş ve işçi arasında mümkün olan en iyi uyumu temin etmek,
  4. İşyerlerindeki rizikoları tamamen ortadan kaldırmak veya zararları en aza indirgemek,
  5. Oluşabilecek maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak,
  6. Çalışma verimini arttırmak.
Yetkili Kişi
Bilgehan Akın
A Sınıfı İGU Sayısı
1
B Sınıfı İGU Sayısı
2
C Sınıfı İGU Sayısı
1
İşyeri Hekimi
3
DSP
1

Lokasyon